Reparaties en garantie


Samenhoren.nl levert alle producten met garantie, welke ingaat op het moment van aankoop.

Garantietermijnen

Bij Samenhoren.nl heeft u 5 jaar garantie op alle hoortoestellen. Deze garantie telt niet alleen op het hoortoestel maar ook op evt. luidsprekers op uw hoortoestellen. De garantie geldt voor defecten die bij normaal gebruik kunnen ontstaan.

Op hoorhulpmiddelen en accessoires houden wij een garantietermijn van 2 jaar aan.

De garantie op oplaadbare accu’s van hoortoestellen ligt tussen de twee jaar en vijf jaar, afhankelijk van de fabrikant.

Op batterijen heeft u bij ons 6 maanden garantie.

Wettelijke garantie

Voor alle artikelen die u bij ons koopt, hanteren wij natuurlijk de wettelijke garantie. Dit houdt in ‘dat een product datgene is of moet doen wat de consument er in alle redelijkheid van mag verwachten’. Voor veel producten geldt ook een fabrieksgarantie. Uiteraard doen deze garanties niets af aan de wettelijke garantie.

Reparaties

Wanneer u een defect constateert aan uw product, adviseren wij u altijd z.s.m. contact met ons op te nemen. Vaak kunnen wij aan de hand van uw klacht en een aantal vragen onzerzijds al een (voorlopige) diagnose stellen en besluiten wat de volgende stap gaat zijn; kunt u het eenvoudig zelf oplossen, kunnen wij dit voor u doen, of moet het product naar de fabrikant gestuurd worden?

Opsturen
Stuurt u een product naar ons op? Dit valt onder uw eigen verantwoording. Daarom adviseren wij met een Track & Trace code te verzenden en het product degelijk te verpakken.

Wanneer het product bij ons binnen komt kijken wij eerst na of het defect binnen de garantie valt. Wanneer dit het geval is zorgen we dat uw product zo snel mogelijk gerepareerd (of vervangen) wordt.  Is dit níet het geval (zie hieronder) nemen wij contact met u op om de eventuele reparatiekosten met u te overleggen voordat wij de reparatie laten uitvoeren. U heeft, bij normaal gebruik, altijd recht op eerder genoemde garanties, behalve bij:

  • Slijtage door excessief of onjuist gebruik

  • Producten waarbij merk- en/of serienummers zijn veranderd of verwijderd

  • Defecten als gevolg van verwaarlozing / oorsmeer

  • Defecten als gevolg van blootstelling aan vocht of (elektro)chemische inwerking van water

  • De normaal afnemende capaciteit van batterijen en accu’s

  • Defecten als gevolg van overmacht (zoals waterschade, overstromingen, blikseminslag, brand, molest, oproer, oorlog)

Vragen of klachten
Is u iets niet duidelijk of heeft u een opmerking na het lezen van bovenstaande?
Maak dit hier aan ons kenbaar. Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.