Veelgestelde vragen

Veelgestelde Vragen:

 

V: Welke hoortoestellen zijn geschikt zijn voor mij?

A: De audicien adviseert u op basis van uw wensen en de uitslag van uw gehooronderzoek. Daarnaast kunt u gebruik maken van onze keuzehulp.

V: Kan ik een hoortoestel uitproberen voordat ik het koop?

A: Absoluut! U mag 60 dagen proberen of het gekozen hoortoestel bij u past en of het voldoet aan uw verwachtingen. Gebruik deze proefperiode om zoveel mogelijk situaties op te zoeken waarin u geconfronteerd werd met uw gehoorverlies. Ervaar het verschil, en neem de tijd om weer te wennen aan geluiden.

V: Worden mijn gehoorapparaten vergoed door mijn zorgverzekeraar?

A: Dat is van een aantal zaken afhankelijk. Samenhoren.nl werkt samen met Rutgers Hoortechniek welke contracten heeft met alle zorgverzekeraars. U krijgt dan ook 75% vergoed van de kosten van uw gehoorapparaat, mits u basistoestellen* aanschaft.
Wilt u hoortoestellen buiten de categorieën en database van de zorgverzekeringen? Dan kunt u bij een select aantal zorgverzekeraars uw vergoeding behouden, wanneer u een restitutieverzekering hebt.
Ook is het mogelijk dat u recht heeft op belastingteruggave, wanneer u géén vergoeding van uw zorgverzekeraar krijgt.

V: Kan ik bij jullie ook gratis hoortoestellen krijgen? Volgens de reclames kan dit bij de grote ketens wel!

A: Dat kan, maar daarvoor zijn een aantal voorwaarden:
-U schaft een basishoortoestel* aan
-U heeft de juiste aanvullende verzekering
-U heeft uw eigen risico al verbruikt
-U heeft de afgelopen 5 jaar geen vergoeding van hoortoestellen gekregen van uw zorgverzekeraar.
Voldoet u aan al deze voorwaarden? Dan kan het zijn dat u geen eigen bijdrage meer hoeft te voldoen.

V: Mijn 5 servicebeurten zijn op, kan ik nu nog wel service verwachten?

A: Jazeker, alleen is deze niet meer gratis. Voor een kostenoverzicht van de verschillende keuzemogelijkheden die u nu heeft, neemt u s.v.p. contact met ons op.

V: Ik heb maatwerk nodig voor mijn hoortoestellen. Zit dit bij de prijs inbegrepen?

A: Wanneer we maatwerk oorstukjes aan u leveren (bij AHO-toestellen) en na de proefperiode ziet u van de aanschaf af, wordt dit maatwerk berekend.
IHO-toestellen hebben vanwege het maatwerk standaard een meerprijs.

V: Wat doet gehoorverlies met mijn gezondheid?

A: Onbehandeld gehoorverlies leidt vaak tot minder contact met familie, vrienden en collega’s.
Dit kan gevoelens van isolatie en depressie veroorzaken. Een goed gehoor gaat vaak hand in hand met een goed sociaal leven!
Tevens toont nieuw onderzoek aan dat onbehandeld gehoorverlies met een groter risico op dementie in verband wordt gebracht. Hoortoestellen leveren een belangrijke bijdrage aan het fit houden van uw hersenen.

V: Wat kan ik met mijn vorige hoortoestellen doen?

A: De kans dat deze toestellen later geschikt zouden zijn voor bijvoorbeeld uw partner, is nihil. Wilt u met deze toestellen iets bijdragen?
SamenHoren.nl zamelt oude hoortoestellen in voor de Starkey Hearing Foundation. Deze wereldwijde stichting repareert deze en past ze aan voor arme, slechthorende kinderen over de hele wereld. Deze toestellen mogen van elk merk of type zijn. Na inlevering van uw toestellen ontvangt u als dank een officieel certificaat.

 

*Momenteel staan deze basishoortoestellen nog niet op de website. Wel kunt u hiervoor terecht bij onze samenwerkingspartner Rutgers Hoortechniek.