Welk hoortoestel?

Welk hoortoestel wens ik?

 

U bent geïnteresseerd in een oplossing voor uw gehoor. Maar waar moet u beginnen? Er is zo veel keuze aan soorten en merken, en welk toestel is nu geschikt voor uw gehoorverlies? Welke voldoet aan uw wensen?

Laten we eerst eens de 3 basis modellen doornemen:

Achter het oor toestellen

Luidspreker in het oor toestellen

In het oor toestellen

 

Achter het oor toestellen

Deze toestellen zijn geschikt voor ieder type gehoorverlies. De kast van het toestel (waarin de microfoon en de luidspreker zit) bevindt zich achter het oor. In de oorschelp wordt een maatwerk oorstukje geplaatst. Doordat de kast van dit hoortoestel groter is, past hier grotere batterij in (die wat langer meegaat)

Luidspreker in het oor toestellen

Ook bij deze toestellen bevindt zich de kast achter het oor. Echter bevat deze nu niet de luidspreker. Deze wordt namelijk in de gehoorgang geplaatst. Deze luidsprekers zijn er in verschillende maten en sterktes voor behandeling van licht to zeer zware gehoorverliezen. Deze hoortoestellen zijn kleiner en cosmetisch fraaier dan het reguliere achter het oor model.

In het oor toestellen

Deze toestellen worden in de gehoorgang geplaatst. Hiervoor is bij matig gehoorverlies maatwerk nodig om tot goed resultaat te komen, iedere gehoorgang is immers anders van vorm. Voor behandeling van licht gehoorverlies is instant fit (zonder maatwerk) een cosmetisch zeer fraaie oplossing.

Een hoortoestel kiezen

Nu u weet welke basis soorten hoortoestellen er zijn, is het belangrijk om te weten welke toestellen voor u geschikt zijn.
Heeft u voorkeur voor een zo klein mogelijk toestel? Wilt u een toestel dat zich automatisch aanpast aan de geluidsomgeving? Heeft u wat moeite met de fijne motoriek? Is een oplaadbaar toestel het overwegen waard? Moet het toestel voorzien zijn van de laatste, meest geavanceerde technische ontwikkelingen, of kiest u liever voor een iets minder geavanceerde oplossing en daarmee een lagere prijs?

En niet geheel onbelangrijk: Wat krijgt u terug van de belastingdienst of Zorgverzekering?
Een hoortoestel moet bij u en uw levensstijl passen, maar ook bij uw budget.
Er is een tweedeling in Nederland voor diverse hoortoestellen: De basiszorg gehoorapparaten en de vrije markt gehoorapparaten.

 

Dit zijn allemaal zaken die meetellen in de keuze van het juiste toestel. Uiteraard is uw gehoorverlies ook een belangrijke factor; niet ieder toestel is voor ieder gehoorverlies geschikt.

Om de keuze voor u wat makkelijker te maken, kunt u gebruik maken van onze keuzehulp. Spreekt u ons liever persoonlijk?  Neem dan contact met ons op voor een gratis adviesgesprek met een van onze ervaren audiciens.

 

 

Ander recent nieuws

  • Nieuw: Phonak Paradise

    NIEUW van Phonak: ‘Paradise’.
    Een nieuwe lijn hoortoestellen die u zal verrassen!
    Lees snel verder!

    Lees verder